Ékszerbirodalom.hu

A szimbólumok már önmagukban misztikusak, hiszen valamilyen különleges jelentés és varázslat birtokában vannak.

Az emberek szeretik ékszerek formájában viselni ezeket a különleges képességgel felruházott ékszereket, melyek erőt és saját stílust kölcsönöznek a viselőjüknek.
Egészen az ókori Egyiptomig is visszanyúlhatunk az időben, ahol az alábbi szimbólumoknak igen meghatározó jelentőséget tulajdonítottak és ezek a mai napig töretlenül hódítanak a divat világában.

 

Hórusz szeme szimbólumot - kezdetben Napisten, Isten szeme, Atlantiszon Thoth Isten szeme, az Ősi Egyiptomban Hórusz szemeként tartották számon. Több jelentése is van, aszerint, hogy jobbra vagy balra áll, a Napot vagy a Holdat jelképezheti. A szem alatti könnycsepp az emberiség születésére utal (a mítosz szerint Ré Napisten könnyeiből születtünk).

A Szem végében látható spirál pedig az emberiség jövőjét, a Szellemhez felemelkedő hosszú, ciklikus utat szimbolizálja. A látnoki és okkult képességeknek, a szellemi fejlettségnek a szimbóluma is volt, ezért is tulajdonítanak neki védelmező erőt.

Angyal: a tisztaság és az ártatlanság megszemélyesítője, közvetítő Isten és az ember között, a hírnök, a védelmező és lélekvezető.

Angyal szárny: szabadság szimbóluma. A bal pár hiányának jelentését viselőjének habitusa határozza meg: utalhat arra, hogy egy egész másik fele már vagy még keresi lelki társát, akivel együtt szárnyalhat.

Fatime keze: egy arab talizmán, amely nagylelkűséget, szívélyességet és Isten jótékony erejét jelképezi. A zsidó és arab hagyományból eredő szimbólum elterjedt védőamulett a szemmel verés ellen.

Hamsának is nevezik, ami azt jelenti: öt. Ez a tárgy nyitott tenyeret formáz, melyet gyakran szimmetrikusra mintáznak. A tenyér közepében egy szem van, arra utalva, hogy az amulett képes visszaküldeni az ártó szándékot a feladónak.

Kereszt: évezredek óta a messianizmus, a megváltás szimbóluma.

Állatszimbólumok: az állatok tulajdonságai vagy viselkedésjegyei alapján minden állathoz kapcsolódik egy-egy jelentés. A ragadozó madarak a világ felett uralkodó erő, a szabadság és a mindent látás szimbólumai, az oroszlán, a tigris és a medve a hatalmat, a bátorságot és az erőt jelképezi, a ló és a szarvas a gyorsaság, a nemesség jelképe, a kutya a férfiasságot és az ösztönöket, a macska a nőiességet, a rejtélyt és a függetlenséget jelképezi, a lepke az átalakulás szimbóluma, míg a kígyó az újjászületés, a gyógyítás és a férfiasság jelképe.

Kulcs: ébredés, a tudás, a kíváncsiság, illetve egy új lehetőség jelképe, kulcs a szívhez.

Lakat: mindig attól a személytől függ, aki felcsatolja azt. Az örökkévalóságot szimbolizálja, de nem csak szerelmesek keze alatt kattanhat a lakat zárja. Sokan az igaz barátság vagy éppen a szép emlékek zálogaként tekintenek egy-egy lakatra. Egy dolog azonban mindkettőben közös: a zár kattanása és a kulcs eldobása után sem idő, sem ember nem foszthatja meg őket szerelmüktől, barátságuktól vagy szép emlékeiktől.

Csomó: az élet kifürkészhetetlen mivolta, végtelen bölcsesség, természet és az emberi élet örök körforgása.

Mandalák: a körhöz hasonlóan a mandalák is a teljességet, az egységet és a harmóniát jelképezik.

Életfa: ősi szimbólum az életfa, amely a világ közepén helyezkedik el, és összeköti az égi és a földi szférát. A fa gyökerei a földből táplálkoznak, míg lombja az ég felé törekszik, így biztosítva átjárót a világrészek között. Az ember lelki fejlődését is szimbolizálja.

Yin és Yang: taoista jelkép, a kettősségén alapuló világszemlélet, mint fény-árnyék, jó-rossz, nő-férfi, stb. Megvilágítja a bennünk magunkban rejlő ellentéteket, s lehetővé teszi, hogy összhangba kerüljön a körülöttünk áramló, hullámzó erőkkel, sőt, bizonyos mértékig uralmat is nyerjünk felettük.

Toll: indián jelkép, amely a lélek szárnyalását képviseli. A toll hordozza a reményekkel telei imádságot. A hatalom, erő és védelem jelképe

Szív: A szerelem és szeretet jelképe. Az egyiptomiak szerint halálunk után szívünk megmérettetik, ha bűneink miatt nehezebb egy tollnál, büntetés vár ránk. A buddhisták szerint a gyémántszív magát Buddhát ábrázolja, aki ráadásul egy szív alakú levelekkel büszkélkedő fa alatt világosodott meg. A testi szerelem jelképeként a 13-14. században jelenik meg. A szimbólum elterjedésében nagy szerepe volt az arab, majd a trubadúr és a vágáns költészetnek.

Végtelenjel: Indiában és Tibetben a tökéletességet, az egységet szimbolizálja. Egyensúlyt teremt és megvéd a negatív energiáktól

Ohm (Aum): Ősi indiai, tibeti jel, ami a buddhizmusból ered. A legszentebb mágikus hang, minden mantra közül a leghatalmasabb, ami megvilágosodáshoz, a legfelsőbb létezővel való egyesüléshez vezet. Az Aum hangot képező három betű egyben az Isten hármasra utal: a teremtő: Brahmá, a fenntartó: Visnu, a pusztító: Síva, illetve a három világra föld, ég, menny.

Háromszög és piramis: az ember három fő összetevőjének egyenjogúságát jelképezi: test, lélek és szellem. A kereszténységben a szentháromságot jelképezi. A felfele mutató háromszög az ég, a spirituális világ felé törekvést jelenti.

 

  

10 990 Ft 5 990 Ft

1 590 Ft

8 990 Ft

9 990 Ft 4 990 Ft

  

10 990 Ft 5 990 Ft

10 790 Ft 5 790 Ft

17 990 Ft 7 990 Ft

9 390 Ft 4 390 Ft

 

Legnépszerübb ékszereink


8 290 Ft 3 290 Ft

10 290 Ft 5 290 Ft

1 590 Ft

14 990 Ft 9 990 Ft
10.000 Ft felett ingyenes szállítást biztosítunkVisszavételi garancia ékszereinkreKizárólag minőségi ékszerek 
Lepd meg a párodat minőségi ezüst ékszerrel. Varázslatos csillogás és minőség azonnali raktár készletről.
A bevásárlókosara jelenleg üres.


AKCIÓS ÁRAINK ÉRVÉNYESSÉGE:
 

Aktuális akciónkért kattints ide 

Rólunk mondtátok

Köszönöm szépen az ékszereket sikresen meg kaptuk. Kicsit nehezen tudtuk az időt össze egyeztetni a futárral, de ez nem a cég hibája természetesen. Az ékszerek kivállóak, szépen csillognak látszik az igényes kivitelezés!
2020. március 02., hétfő
3. napon jöttek meg az ékszerek (Pénteken rendeltem) Minden termék megfelelő köszönöm.
2020. február 11., kedd

Jelentkezz be közösségi fiókoddal:


Kövess minket TE is!

Sakura ezüst fülbevaló - Ékszerbirodalom

Ékszerbirodalom - Hírfutár

Iratkozz fel havi ékszer katalógusunkra!
* feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési elveinket.
Árukereső.hu

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

 

Ékszerek és a hozzá tartozó szimbólumok - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek