-20%
Ékszerek és a hozzá tartozó szimbólumok - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek
Ékszerbirodalom.hu

A szimbólumok már önmagukban misztikusak, hiszen valamilyen különleges jelentés és varázslat birtokában vannak.

Az emberek szeretik ékszerek formájában viselni ezeket a különleges képességgel felruházott ékszereket, melyek erőt és saját stílust kölcsönöznek a viselőjüknek.
Egészen az ókori Egyiptomig is visszanyúlhatunk az időben, ahol az alábbi szimbólumoknak igen meghatározó jelentőséget tulajdonítottak és ezek a mai napig töretlenül hódítanak a divat világában.

 

Hórusz szeme szimbólumot - kezdetben Napisten, Isten szeme, Atlantiszon Thoth Isten szeme, az Ősi Egyiptomban Hórusz szemeként tartották számon. Több jelentése is van, aszerint, hogy jobbra vagy balra áll, a Napot vagy a Holdat jelképezheti. A szem alatti könnycsepp az emberiség születésére utal (a mítosz szerint Ré Napisten könnyeiből születtünk).

A Szem végében látható spirál pedig az emberiség jövőjét, a Szellemhez felemelkedő hosszú, ciklikus utat szimbolizálja. A látnoki és okkult képességeknek, a szellemi fejlettségnek a szimbóluma is volt, ezért is tulajdonítanak neki védelmező erőt.

Angyal: a tisztaság és az ártatlanság megszemélyesítője, közvetítő Isten és az ember között, a hírnök, a védelmező és lélekvezető.

Angyal szárny: szabadság szimbóluma. A bal pár hiányának jelentését viselőjének habitusa határozza meg: utalhat arra, hogy egy egész másik fele már vagy még keresi lelki társát, akivel együtt szárnyalhat.

Fatime keze: egy arab talizmán, amely nagylelkűséget, szívélyességet és Isten jótékony erejét jelképezi. A zsidó és arab hagyományból eredő szimbólum elterjedt védőamulett a szemmel verés ellen.

Hamsának is nevezik, ami azt jelenti: öt. Ez a tárgy nyitott tenyeret formáz, melyet gyakran szimmetrikusra mintáznak. A tenyér közepében egy szem van, arra utalva, hogy az amulett képes visszaküldeni az ártó szándékot a feladónak.

Kereszt: évezredek óta a messianizmus, a megváltás szimbóluma.

Állatszimbólumok: az állatok tulajdonságai vagy viselkedésjegyei alapján minden állathoz kapcsolódik egy-egy jelentés. A ragadozó madarak a világ felett uralkodó erő, a szabadság és a mindent látás szimbólumai, az oroszlán, a tigris és a medve a hatalmat, a bátorságot és az erőt jelképezi, a ló és a szarvas a gyorsaság, a nemesség jelképe, a kutya a férfiasságot és az ösztönöket, a macska a nőiességet, a rejtélyt és a függetlenséget jelképezi, a lepke az átalakulás szimbóluma, míg a kígyó az újjászületés, a gyógyítás és a férfiasság jelképe.

Kulcs: ébredés, a tudás, a kíváncsiság, illetve egy új lehetőség jelképe, kulcs a szívhez.

Lakat: mindig attól a személytől függ, aki felcsatolja azt. Az örökkévalóságot szimbolizálja, de nem csak szerelmesek keze alatt kattanhat a lakat zárja. Sokan az igaz barátság vagy éppen a szép emlékek zálogaként tekintenek egy-egy lakatra. Egy dolog azonban mindkettőben közös: a zár kattanása és a kulcs eldobása után sem idő, sem ember nem foszthatja meg őket szerelmüktől, barátságuktól vagy szép emlékeiktől.

Csomó: az élet kifürkészhetetlen mivolta, végtelen bölcsesség, természet és az emberi élet örök körforgása.

Mandalák: a körhöz hasonlóan a mandalák is a teljességet, az egységet és a harmóniát jelképezik.

Életfa: ősi szimbólum az életfa, amely a világ közepén helyezkedik el, és összeköti az égi és a földi szférát. A fa gyökerei a földből táplálkoznak, míg lombja az ég felé törekszik, így biztosítva átjárót a világrészek között. Az ember lelki fejlődését is szimbolizálja.

Yin és Yang: taoista jelkép, a kettősségén alapuló világszemlélet, mint fény-árnyék, jó-rossz, nő-férfi, stb. Megvilágítja a bennünk magunkban rejlő ellentéteket, s lehetővé teszi, hogy összhangba kerüljön a körülöttünk áramló, hullámzó erőkkel, sőt, bizonyos mértékig uralmat is nyerjünk felettük.

Toll: indián jelkép, amely a lélek szárnyalását képviseli. A toll hordozza a reményekkel telei imádságot. A hatalom, erő és védelem jelképe

Szív: A szerelem és szeretet jelképe. Az egyiptomiak szerint halálunk után szívünk megmérettetik, ha bűneink miatt nehezebb egy tollnál, büntetés vár ránk. A buddhisták szerint a gyémántszív magát Buddhát ábrázolja, aki ráadásul egy szív alakú levelekkel büszkélkedő fa alatt világosodott meg. A testi szerelem jelképeként a 13-14. században jelenik meg. A szimbólum elterjedésében nagy szerepe volt az arab, majd a trubadúr és a vágáns költészetnek.

Végtelenjel: Indiában és Tibetben a tökéletességet, az egységet szimbolizálja. Egyensúlyt teremt és megvéd a negatív energiáktól

Ohm (Aum): Ősi indiai, tibeti jel, ami a buddhizmusból ered. A legszentebb mágikus hang, minden mantra közül a leghatalmasabb, ami megvilágosodáshoz, a legfelsőbb létezővel való egyesüléshez vezet. Az Aum hangot képező három betű egyben az Isten hármasra utal: a teremtő: Brahmá, a fenntartó: Visnu, a pusztító: Síva, illetve a három világra föld, ég, menny.

Háromszög és piramis: az ember három fő összetevőjének egyenjogúságát jelképezi: test, lélek és szellem. A kereszténységben a szentháromságot jelképezi. A felfele mutató háromszög az ég, a spirituális világ felé törekvést jelenti.

 

  

3 990 Ft

8 990 Ft

8 990 Ft

4 390 Ft

  

8 990 Ft

3 590 Ft

10 990 Ft 6 990 Ft

6 990 Ft

 

Legnépszerübb ékszereink


5 290 Ft

9 990 Ft

4 590 Ft

3 990 Ft
10.000 Ft felett ingyenes szállítást biztosítunkVisszavételi garancia ékszereinkreKizárólag minőségi ékszerek 
Lepd meg a párodat minőségi ezüst ékszerrel. Varázslatos csillogás és minőség azonnali raktár készletről.
A bevásárlókosara jelenleg üres.


AKCIÓS ÁRAINK ÉRVÉNYESSÉGE:
 

Aktuális akciónkért kattints ide 

Rólunk mondtátok

A termék megfelelő minőségű, olyan mint a képen is volt! Egyenlőre nincs panaszom!
2018. október 09., kedd
Nagyon vártam hogy megérkezzen a rendelt medál, nagyon szép és különleges. Minden rendben volt a rendelés során is. Köszönöm
2018. szeptember 18., kedd

Jelentkezz be közösségi fiókoddal:


Kövess minket TE is!

Sakura ezüst fülbevaló - Ékszerbirodalom

Ékszerbirodalom - Hírfutár

Iratkozz fel havi ékszer katalógusunkra!
* feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési elveinket.
Árukereső.hu

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

 

Ékszerek és a hozzá tartozó szimbólumok - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek