-20%
Mi az a ródium bevonat, és miért fontos? - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek
Ékszerbirodalom.hu

A ródium bevonat egy olyan általános eljárás, mely növeli az ékszerek felületének karcállóságát, miközben ragyogó megjelenést ad neki.

Di mi is az a ródium?


Atomszáma 45 a periódusos táblán, egy ritka, ezüstfehér színű fém. A ródium közel 10-szer drágább, mint az arany, de akkor miért nem használják a ródiumot egyszerűen az kszerek bevonására ahelyett, hogy ékszerek alapanyagaként használnák. Nos a válasz erre az elem egy másik kiemelkedő jellegzetessége - az a tény, hogy rendkívül törékeny.


A Ródiumot 1803-ban felfedezte William Hyde Wollaston, aki először különítette le a platinától. A latin rhodon után nevezte el, amely rózsát jelent. Wallaston a palládium felfedezője is volt.


Nem található meg ásványi formában, csak nyomokban van jelen a platina vagy nikkel ércekben. A világ ródiumának 80% -a Dél-Afrikából származik, és a világ mindössze 20 tonnát termel ki egy évben.

Mi az a ródium bevonat?


Az 1930-as években néhány ezüstkészítő kezdte el használni a ródium bevonatot, hogy olyan ezüst evőeszközöket hozzanak létre, amely nem igényel gyakori polírozást. A ródium felületkezelése fehér arany és ezüst ékszerekre terjedt ki, amely így rendkívül tartós, sötétedésálló felületet teremthet.
A ródium-bevonatok leggyakrabban alkalmazott módszere az elektrolizálós eljárás. Ez magában foglalja anyagnak egy ródiumalapú bevonó oldat hevített fürdőjébe való süllyesztését, melybe elektromos áramot vezetnek. Ez a folyamat azt eredményezi, hogy a ródium oldatból a befogadó felülethez tapad. A ródium-galvanizáló oldatok tipikusan ródium-szulfátot, kénsavat és vizet tartalmaznak.

Előnyök


A ródium a visszatükröződésétől eltekintve olyan védő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek funkcionálisan hasznosak fémek bevonására. A ródium soha nem fog elszíneződni vagy elhomályosítani. Emellett keményebb fém, mint az arany, ami azt jelenti, hogy karcolásállóbb és jobban képes túlélni a mindennapi kopás nehézségeit. A ródiumot alkalmanként ezüstben (elsősorban karcolásálló tulajdonságai) és platinában (ragyogása érdekében) is használják.

Figyelmeztetések


A ródium bevonat egyik hátránya, hogy nem tart örökké. A fém végül el fog kopni, amit újra bevonással lehet pótolni. A ródium bevonat tartóssága változhat, de számos tényezőtől függ, beleértve a darab elsődleges felhasználását is (a gyakori használat növeli a kopást, az elemek egymással vagy a bőrrel való tartós érintkezés révén), valamint a bevonat eredeti vastagságát. Jó ötlet, ha fontolóra veszed az extra költséget, hogy vastagabb bevonatot válassz a naponta használt darabokhoz. Sok olyan módszer van arra, hogyan őrizd meg ékszereid eredeti szépségét.

 

Legnépszerübb ékszereink


7 990 Ft 4 990 Ft

4 290 Ft

12 990 Ft

8 990 Ft
10.000 Ft felett ingyenes szállítást biztosítunkVisszavételi garancia ékszereinkreKizárólag minőségi ékszerek 
Lepd meg a párodat minőségi ezüst ékszerrel. Varázslatos csillogás és minőség azonnali raktár készletről.
A bevásárlókosara jelenleg üres.


AKCIÓS ÁRAINK ÉRVÉNYESSÉGE:
 

Aktuális akciónkért kattints ide 

Rólunk mondtátok

A termék megfelelő minőségű, olyan mint a képen is volt! Egyenlőre nincs panaszom!
2018. október 09., kedd
Nagyon vártam hogy megérkezzen a rendelt medál, nagyon szép és különleges. Minden rendben volt a rendelés során is. Köszönöm
2018. szeptember 18., kedd

Jelentkezz be közösségi fiókoddal:


Kövess minket TE is!

Sakura ezüst fülbevaló - Ékszerbirodalom

Ékszerbirodalom - Hírfutár

Iratkozz fel havi ékszer katalógusunkra!
* feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési elveinket.
Árukereső.hu

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

 

Mi az a ródium bevonat, és miért fontos? - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek