Ékszerbirodalom.hu

A ródium bevonat egy olyan általános eljárás, mely növeli az ékszerek felületének karcállóságát, miközben ragyogó megjelenést ad neki.

Di mi is az a ródium?


Atomszáma 45 a periódusos táblán, egy ritka, ezüstfehér színű fém. A ródium közel 10-szer drágább, mint az arany, de akkor miért nem használják a ródiumot egyszerűen az kszerek bevonására ahelyett, hogy ékszerek alapanyagaként használnák. Nos a válasz erre az elem egy másik kiemelkedő jellegzetessége - az a tény, hogy rendkívül törékeny.


A Ródiumot 1803-ban felfedezte William Hyde Wollaston, aki először különítette le a platinától. A latin rhodon után nevezte el, amely rózsát jelent. Wallaston a palládium felfedezője is volt.


Nem található meg ásványi formában, csak nyomokban van jelen a platina vagy nikkel ércekben. A világ ródiumának 80% -a Dél-Afrikából származik, és a világ mindössze 20 tonnát termel ki egy évben.

Mi az a ródium bevonat?


Az 1930-as években néhány ezüstkészítő kezdte el használni a ródium bevonatot, hogy olyan ezüst evőeszközöket hozzanak létre, amely nem igényel gyakori polírozást. A ródium felületkezelése fehér arany és ezüst ékszerekre terjedt ki, amely így rendkívül tartós, sötétedésálló felületet teremthet.
A ródium-bevonatok leggyakrabban alkalmazott módszere az elektrolizálós eljárás. Ez magában foglalja anyagnak egy ródiumalapú bevonó oldat hevített fürdőjébe való süllyesztését, melybe elektromos áramot vezetnek. Ez a folyamat azt eredményezi, hogy a ródium oldatból a befogadó felülethez tapad. A ródium-galvanizáló oldatok tipikusan ródium-szulfátot, kénsavat és vizet tartalmaznak.

Előnyök


A ródium a visszatükröződésétől eltekintve olyan védő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek funkcionálisan hasznosak fémek bevonására. A ródium soha nem fog elszíneződni vagy elhomályosítani. Emellett keményebb fém, mint az arany, ami azt jelenti, hogy karcolásállóbb és jobban képes túlélni a mindennapi kopás nehézségeit. A ródiumot alkalmanként ezüstben (elsősorban karcolásálló tulajdonságai) és platinában (ragyogása érdekében) is használják.

Figyelmeztetések


A ródium bevonat egyik hátránya, hogy nem tart örökké. A fém végül el fog kopni, amit újra bevonással lehet pótolni. A ródium bevonat tartóssága változhat, de számos tényezőtől függ, beleértve a darab elsődleges felhasználását is (a gyakori használat növeli a kopást, az elemek egymással vagy a bőrrel való tartós érintkezés révén), valamint a bevonat eredeti vastagságát. Jó ötlet, ha fontolóra veszed az extra költséget, hogy vastagabb bevonatot válassz a naponta használt darabokhoz. Sok olyan módszer van arra, hogyan őrizd meg ékszereid eredeti szépségét.

 

Legnépszerübb ékszereink


9 290 Ft 4 290 Ft

8 290 Ft

10 990 Ft 5 990 Ft

23 290 Ft 18 290 Ft
10.000 Ft felett ingyenes szállítást biztosítunkVisszavételi garancia ékszereinkreKizárólag minőségi ékszerek 
Lepd meg a párodat minőségi ezüst ékszerrel. Varázslatos csillogás és minőség azonnali raktár készletről.
A bevásárlókosara jelenleg üres.


AKCIÓS ÁRAINK ÉRVÉNYESSÉGE:
 

Aktuális akciónkért kattints ide 

Rólunk mondtátok

Köszönöm szépen az ékszereket sikresen meg kaptuk. Kicsit nehezen tudtuk az időt össze egyeztetni a futárral, de ez nem a cég hibája természetesen. Az ékszerek kivállóak, szépen csillognak látszik az igényes kivitelezés!
2020. március 02., hétfő
3. napon jöttek meg az ékszerek (Pénteken rendeltem) Minden termék megfelelő köszönöm.
2020. február 11., kedd

Jelentkezz be közösségi fiókoddal:


Kövess minket TE is!

Sakura ezüst fülbevaló - Ékszerbirodalom

Ékszerbirodalom - Hírfutár

Iratkozz fel havi ékszer katalógusunkra!
* feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési elveinket.
Árukereső.hu

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

 

Mi az a ródium bevonat, és miért fontos? - Minőségi ezüst és bizsu ékszerek